TOP 8 Tehokkaimmat keinot ihonhoidossa

Mitkä ovat oman kokemukseni mukaan ne TOP 8 tehokkaimmat keinot ihonhoidossa? Ihonhoitonörttinä olen kokeillut jos jonkinmoista tököttiä ja hoitoa ja keinoa vaikuttaa ihooni vuosien varrella. Joistain on ollut hetkellinen apu, toisten vaikutukset ovat olleet mitäänsanomattomia ja toiset taas ovat löytäneet tiensä sydämeeni asti ja joista jaksan uudelleen ja taas uudelleen hehkuttaa. 

Varmasti arvaatkin osan, sillä ne vilahtelevat postauksissani aika ajoin ja useamminkin, mutta on muitakin, joista en ehkä ole niin paljoa puhunut. Listani ei varmasti ole kaiken kattava ja olen varma, että tulevaisuudessa löydän myös muita huikeita tuotteita tai ihonhoitomenetelmiä , jotka suorastaan räjäyttävät tajunnan!  Paljastan siis nyt teille omassa ihonhoidossani suurimpien ahaa-elämysten aiheuttajat. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä, enkä halua niitä sellaiseen laittaa. 

Kasvojooga.

Miksi? Koska sen kokonaisvaltaisuus ihon- ja mielenhoidossa on ollut uskomaton. Kasvojooga ei hoida ihoa “vain” ihoa, vaan se todella auttaa tasapainottamaan mieltä, se on vähentänyt päänsärkyjäni, rentoudun ja keskityn sen avulla. Silmäni eivät enää väsy tietokoneella niin paljon, koska teen harjoituksia kesken päivää. Kun aloitin kasvojoogan, olin yllättynyt siitä, miten nopeasti moniin asioihin voidaan vaikuttaa.

Jos kysyt tulenko 10 vuotta nuoremman näköiseksi, niin vastaukseni on että tuskinpa, mutta olen löytänyt iholleni hehkun ja sellaisen sisäisen elinvoiman, josta pystyn ammentamaan niinäkin päivinä, kun mieli on maassa. Kasvojooga on itsehoitomenetelmä, jonka avulla opit rakastamaan itseäsi ja tämä jos mikä on tärkeää.

Samalla toki iho kiinteytyy, verenkierto vilkastuu, kasvojen ilme virkistyy ja turvotus vähenee. Rypyt oikenevat ja opit käyttämään kasvojesi lihaksia siten, että uusia ryppyjä ei muodostu niin helposti.  Kasvojooga onkin todellinen ihmeiden tekijä ja veitsetön vaihtoehto kasvojenkohotukseen.

Kiinnostaako kasvojooga? Varaa henkilökohtainen kasvojoogatuntisi täältä tai tule ryhmätunnille.

Moi Forest Multipupose Cream ja Baby Cream.

Kosmetiikkaa, mutta minkälaista? Kosmetiikkaa ei saa lain mukaan markkinoida terveysväittämin. Mutta voin sanoa, että aivan uskomattoman moni on tästä metsämikrobiuutetta ja kylmäpuristettuja kasviöljyjä sisältävästä voiteesta saanut avun monenlaisiin iho-oireisiin, mukaanlukien minä itse.

Minulla on diagnosoitu 20 vuotta sitten kolikkoekseema, joka aina syksyisin ja talvisin oireilee. Kun ihottumaläntit ilmestyvät, ne kestävät aina noin parisen kuukautta, kunnes ne pikkuhiljaa hiipuvat itsekseen pois. Kun ensimmäinen läntti ilmestyi palleani päälle viime joulukuussa, laitoin siihen kahtena peräkkäisenä päivänä Multipurpose Creamia ja unohdin sen. Muistin sen viikon päästä ja kappas, ihottuma oli kadonnut. Eikä näin ole käynyt koskaan ennen, vaan vuodesta toiseen ne läntit ovat aina pysyneet parin kuukauden ajan.

Multipurpose Cream on ensimmäinen tuote 20 vuoteen, joka todella vie minulta nuo läntit pois. Joten olen syystäkin ihmeissäni. Multipurpose Creamia voi nimensä mukaisesti käyttää hyvin monella eri tavalla ja samaan tapaan voi käyttää myös saman brändin Baby Creamia. Näissä tuotteissa on yhtä suuri määrä (2%) metsämikrobiuutetta. Tuotteet toimivat myös kuiviin käsiin, kasvonaamiona, hyttysenpuremiin, sheivauksen aiheuttamiin näppyihin, atooppiseen ihottumaan ja moneen muuhun. 

Lue lisää mikrobiomista ja Moi Forest tuotteista.

Esse Sensitive Serum

Essen Sensitive Serum on ollut herkän ihoni pelastaja jo vuosia. Kun minulle tuli todella hankala kosmetiikka-allergia, tukeuduin ensimmäistä kertaa tähän eläviä probiootteja  ja sisältävään seerumiin. Olin kärsinyt silmieni alle tulleista, violetin värisiksi muuttuneista, kuivista ja koholla olevista todella näkyvistä ihottumista jo parin kuukauden ajan. Ne eivät onneksi paljon kutisseet, mutta olivat erittäin ikävän näköiset ja meikilläkin niitä oli hankala saada piiloon.

Allergian aiheuttaja oli onneksi tiedossa ja sen tuotteen jätin samantien pois, mutta vaiva jäi. Olin kokeillut jo kortisonit ja bepanthenit ilman mitään muutosta tilanteeseen. Kun sitten löysin Sensitive Serumin ja aloin sitä käyttämään, tapahtui muutos – uskomatonta kyllä -kolmessa päivässä. Iho alkoi parantua ja sen väri palautui normaaliksi.

Kaiken kaikkiaan taisi mennä viikon päivät, kun iho näytti jo lähes täysin normaalilta. Nykyisin käytän Sensitive Serumia aina tuubin silloin tällöin, erityisesti, kun syksyllä iho alkaa kuivua. Elävien probioottien lisääminen iholle parantaa tasapainottaa ihoa, jolloin sen kosteuspitoisuus, väri ja tuntuma paranee. 

Lue myös postaukseni perioraalidermatiitista eli suunympärysihottumasta.

Mikroneulaus.

Ryhdyin yli kymmenen vuotta sitten tekemään mikroneulausta omassa hoitolassani asiakkailleni. Kun kävin koulutuksen ja sain samalla itselleni ensimmäistä kertaa mikroneulaushoidon, oli se erittäin silmiä avaava kokemus.

Mikroneulaus aktivoi kollageenin tuotantoa ihossa tekemällä mikrovaurion kudokseen, jota solut alkavat korjata. Sillä voidaan vaikuttaa ryppyihin, velttoon ihoon, pigmenttimuutoksiin ja arpiin. Mikroneulaus on alunperin kehitetty lääketieteellisiin tarkoituksiin arpien vähentämiseen. Hoidon vaikutukset ilmenevät pikkuhiljaa useamman viikon aikana, mutta oli mahtava huomata, että silloin tuon yhden ainoan kerran jälkeen, vaikutuksen huomasivat myös luonani käyvät asiakkaat, jo viikossa.

Todella moni kommentoi hehkuvaa ihoani ja vaikka sitä on vaikea huomata itse, kun näet itsesi joka päivä peilistä, tunsin ihon napakkuudessa selvän eron. Sittemmin olen käynyt mikroneulauksessa aina joskus, mutta en mitenkään säännöllisesti ja kyllä hoidon vaikutukset ovat joka kerran jälkeen ihan silminnähtävät, ainakin jos muistaa ottaa kuvat ennen ja jälkeen hoitojakson, toki näissä hoitosessioissa tulee olla useamman viikon väli.

Nykyisin olen luopunut mikroneulauksesta ihan siitä syystä, että koen saavani yhtäläisiä vaikutuksia säännöllisellä kasvojoogamisella ilman ihon rikkomista. Itse tosin täytyy työ tehdä eikä säännöllisyydestä voi kovin paljon tinkiä 🙂

TOP 8 tehokkaimmat keinot ihonhoidossa eivät siis rajoitu vain kosmetiikkaan tai hoitolahoitoihin. On n iin paljon sellaista jota pystyt tekemään itse, jotta ihosi voisi mahdollisimman hyvin.

Lymfa.

Turvotuksen poistamiseen lymfahoitojen tekeminen on aivan ykkösjuttu. Lymfanesteen liikuttamiseen tarvitaan aina liikettä ja lymfahoitojen pumppaava, hellävarainen rytmi on siihen aivan omiaan.

Lymfa eli imunestejärjestelmä on kuin viemäriverkosto, joka kuljettaa kehostamme kuona-aineita pois. Lymfaa voi myös itse aktivoida. Taputtelut ja kevyet naputtelut, pumppaavat liikkeet ja sivelyt oikeassa paikassa ja oikeaan suuntaan auttavat poistamaan ylimääräisiä nesteitä ja kuona-aineita, jolloin iho kirkastuu ja kaunistuu ja sen väri paranee.

Jos sinulla on esimerkiksi silmäpussit, ovat lymfaavat liikkeet siihen todella hyvä apu. Tekniikka on erittäin hellävarainen ja jos sitä ei tee oikein, on mahdollista, että lymfanesteet kulkeutuvat väärään suuntaan ja lopputuloksena on entistä turvonneemmat silmänaluset tai luomet. Ohjatessani kasvojoogaa opetan myös aina lymfaa aktivoivia liikkeitä.

Hengitys.

Miten niin hengitys? Ei kai nyt hengityksellä voi olla vaikutusta ihoon? Itse asiassa hengityksellä on ihonhoidon kanssa hyvinkin paljon merkitystä.

Syvähengityksen opetteleminen, keskittyminen hengittämiseen ja meditointi rentouttavat ja rauhoittavat mieltä. Samalla se vaikuttaa parasympaattiseen hermostoon, jonka tärkein hermo on kiertäjähermo eli vagushermo. Kiertäjähermo hermottaa suurinta osaa sisäelimiä, mutta myös aivoja ja osaa kasvoista ja se yhdistyy kasvohermoon. 

Kun mietitään, että  Vagushermo hermottaa myös vatsaa ja vaikuttaa ruuansulatukseen, voi helposti ymmärtää, että vatsaongelmat ja vaikkapa huonosti imeytynyt ravinto ovat aika suoraan yhteydessä myös siihen mitä ihossamme tapahtuu. Olet mitä syöt ja miten kehosi pystyy ravintoaineet hyödyntämään.

Jos olosi on levoton, stressaantunut, alkaa usein myös ihosi reagoida. Tyypilliset oireet ovat kuivuminen, joka jatkuessaan pidempään, voi aiheuttaa muita iho-ongelmia. Myös kosketus rentouttaa vagus-hermoa. Ja siinäpä tullaan taas kasvojoogaan ja lymfaan. Ja itse asiassa kasvojoogassa teemme myös syvähengitystä. Kaikki liittyy kaikkeen, eikö? 

Teen itse hengitysharjoituksia joka ikinen päivä. Kesken työpäivän pysähdyn hengittelemään muutamia kertoja, jolloin saan taas kiinni harhailevista ajatuksista. Se myös lievittää stressiä. Lisäksi hengitysharjoitukset kuuluvat iltarutiiniini sängyssä aina ennen nukkumaan menoa. Syvähengitys auttaa myös nukahtamaan helpommin. 

Ravinto.

Kannattaa todella miettiä mitä suuhunsa laittaa. Huomaan omassa ihossani välittömästi, jos olen syönyt vaikkapa viikonlopun ajan epäterveellisesti tai juonut alkoholia. Iho on harmaa, väritön, eloton ja turvonnut. Yök.

Iho rakastaa vihreää!  Keskity siis kasviksiin, juureksiin ja marjoihin ja pyri syömään mahdollisimman värikkäästi. Vältä prosessoitua ruokaa – myös kasvisruoassa! Vähennä sokeria, alkoholia, kahvia ja maitotuotteita, mutta voi olla, ettei sinun tarvitse kaikista niistä kokonaan luopua.

Jos pieni määrä suklaata erityisenä hetkenä tuntuu ihanalta, miksi kieltäytyisit siitä? Mutta jos sokeri tai alkoholi hallitsee elämääsi, voisi olla syytä pohdiskella miksi niin on ja voisiko asialle tehdä jotakin. Käytä kylmäpuristettuja kasviöljyjä, siemeniä ja pähkinöitä ja juo runsaasti vettä.

Omasta ruokahetkestäni pyrin tekemään rauhallisen, tosin lasten kanssa se harvoin toteutuu. En yleensä koskaan selaile somea tai nettiä edes syödessäni yksin, vaan koetan keskittyä siihen, että nautin ruuastani. Tiesitkö muuten, kun herkullista ateriaa odottaessa vesi herahtaa kielelle, on se osa ruuansulatuksen käynnistymistä? Jos syöt pikaisesti vain jotain sen kummempaa, etkä ehdi nauttimaan ruuastasi, toimii ruuansulatuksesikin huonommin. 

Hyvät yöunet. Piste. 

Kun on lähes 8 vuotta herännyt melkein joka yö lasten yöheräilyjen, tietää miten iho reagoi huonosti nukuttuun, katkonaiseen uneen. Peilistä katsoo väsynyt nainen, silmäpussit polvissa asti. Miksi ihokin siis näyttää roikkuvlata ja harmaalta huonosti nukutun yön jäljiltä. Iho uudistuu ja korjaa syntyneitä vaurioita vilkkaimmin yöllä, kun nukumme.

Jos yöunet jäävät vähäisiksi, vähentää se kykyämme sietää stressiä, mutta lisääntynyt stressi vaikuttaa myös yöunien laatuun ja lisää nukahtamisvaikeuksia ja heräilyä keskellä yötä. Ja jos aivot eivät ole saaneet tarvitsemaansa lepoa yön aikana, stressihormonit, kuten esimerkiksi kortisolitasot pysyvät koholla tai aktivoituvat.

Vaali siis hyviä yöunia. Viileä makuuhuone, älylaitteiden sulkeminen riittävän aikaisin ennen nukkumaanmenoa ja luopuminen raskaista iltapaloista ovat tärkeitä tekijöitä hyvien yöunien takana. Tee iltarituaaleja, jotka toistuvat aina samanlaisina ja valmistelevat kehoasi uneen. Toisille venyttely, joogaharjoitus tai syvähengitys, toisille kirjan lukeminen tai erilaiset rentoutusharjoitukset voivat olla niitä keinoja, joilla keho pystyy vapautumaan päivän aikana syntyneistä jännitteistä ja uni tulee paremmin. Kokeile ja löydä itsellesi sopivin.

Ja hei, jos sinulla on vaihdevuosista johtuen öisiä heräilyjä ja uni ei tahdo tulla millään silmään, ole itsellesi lempeä. Älä siis murehdi tai piiskaa itseäsi sillä, että miksi taas heräsit vaan pyri ajattelemaan, että se on lahja. Sinä saat oman hetkesi, kun kaikki muut nukkuvat. Halaus<3

Löytyikö listastani jotakin sellaista, jota et ollut tullut aiemmin ajatelleeksi? Minkälaisia keinoja sinä käytät, jotta oma ihosi voi hyvin? 

Lämmöllä, Reija

Mitä mieltä olet? kommentoi, niin jutellaan lisää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.