Miten lisätään iholle hyviä bakteereita – asiaa mikrobiomista osa 2

Miten voin parantaa vastustuskykyäni?

Mikrobiomitutkimus auttaa meitä ymmärtämään paremmin, miten autoimmuunisairauksia voitaisiin ennaltaehkäistä. Helsingin yliopiston ADELE-hankkeessa on tutkittu elinympäristön vaikutusta ihmisten terveyteen. Hankkeessa kehitetään kuluttajille suunnattuja tuotteita ja tapoja, joilla voitaisiin ehkäistä autoimmuunisairauksien syntyä. Tämän hankkeen tuloksena syntyi suomalainen innovaatio Reconnecting Nature™ -raaka-aine, jota voidaan käyttää kosmetiikassa ja uskoakseni sillä olisi hyvät mahdollisuudet myös monissa muissa tuotteissa. 

Reconnecting Nature eli metsämikrobiuute ja tuttavallisemmin metsäpöly, lisää luontoaltistusta ja vahvistaa tutkitusti immuunipuolustusta. Lue mikrobien vaikutuksesta ihoon tämän kirjoituksen ensimmäisessä osasta. Voin parantaa siis vastuskykyäni kotisohvalta. VAU!! Kun kuulin aineesta, olin aivan myyty.

UUTE Scientific on Reconnecting Nature™ -raaka-aineen markkinoija. Raaka-aine on suomalaista metsäpölyä, joka ehkäisee autoimmuunisairauksien syntymistä.  Jo kahden viikon käytöllä on mahdollista monipuolistaa omaa mikrobikantaa, lupaa raaka-aineen kehitystyössä mukana ollut professori Heikki Hyöty.

Mukana metsämikrobiuutteen saattamisessa kosmetiikkakäyttöön ovat jo kauan olleet Karita Sainio ja Maria Varon, jotka lanseerasivat oman tuotemerkkinsä Moi Forestin ja toivat huhtikuussa markkinoille kaksi upeaa tuotetta, joiden jokainen yksityiskohta aina pienimmästäkin ainesosan muutoksesta aina innovatiiviseen pakkaukseen, on viimeisen päälle suunniteltu.

Moi Forestin houkuttelevat uutuudet Forest Dust Multipurpose Cream ja Nurturing Forest Dust Baby Cream ovat ihoa lempeästi hoitavia tuotteita, joiden kahden prosentin metsämikrobiuutepitoisuudella vahvistetaan tehokkaasti ihon omaa bakteerikantaa. Metsämikrobiuutteen löydät inci-listasta nimellä humus extract.

Löydä luontoyhteytesi uudestaan – miten parannat vastustuskykyäsi

Forest Dust Multipurpose Cream

Moi Forest Forest Dust Multipurpose Cream on tarkoitettu erityisesti hoitamaan kuivia tai ärtyneitä ihoalueita ja sopii nimensä mukaisesti moneen käyttötarkoitukseen. Voide on Cosmos Organic -sertifioitua luomukosmetiikkaa, jonka kaikki raaka-aineet ovat luonnollista alkuperää. Luomuainesosia tuotteessa on 30 prosenttia.

Multipurpose Cream sisältää metsämikrobiuutteen lisäksi muun muassa koivunmahlaa, joka on tehokas ihon kosteuttaja ja jonka sanotaan tukevan ihosolujen uudistumista. Manteliöljy pehmentää ihoa ja sheavoi estää tehokkaasti kosteuden haihtumista ja suojaa ihoa. Glyseriini kosteuttaa ja pehmentää. Tulehduksia rauhoittavat hyvät rasvahapot ja luonnollinen E-vitamiini ovat peräisin hiilidioksidiuutetusta kaura- ja mustikansiemenöljystä sekä kylmäpuristetusta jojobaöljystä – uuttomenetelmät säilyttävät raaka-aineiden kyvyn nopeuttaa ihon paranemisprosesseja paremmin, kuin niiden kuumentaminen, jossa osa näiden ainesosien hyvistä ominaisuuksista menetetään. Kaikki raaka-aineet on valittu siten, että ne metsäpölyn ohella tukevat tasapainoista mikrobiomia ja auttavat ihoa toimimaan oikein.

MoiForest Multi purpose Cream

Nurturing Forest Dust Baby Cream

Nurturing Forest Dust Baby Cream on erityisesti vauvoille suunniteltu tuote, joka sisältää muun muassa koivunmahlaa, glyseriiniä, sheavoita, jojobaöljyä, skvalaania, kauraöljyä ja mustikansiemenöljyä unohtamatta metsäpölyä. Voide pehmentää ja rauhoittaa ihoa ja se kannattaa levittää kuiville ja karheille ihoalueille. Tuotetta ei tarvitse levittää koko keholle, sillä esimerkiksi lapsen selän rasvaus 10×20 senttimetrin ihoalueelta riittää tarvittavaan mikrobialtistukseen.

MoiForest Baby Cream

MoiForestin voiteet on pakattu muovilta näyttäviin tuubeihin, mutta ne voi kierrättää kartonkikierrätyksen mukana korkkia lukuunottamatta. Korkki laitetaan muovinkeräykseen. Kaunis, seesteinen tuubi on myös viehättävä yöpöydän kaunistus. 

Kokemuksiani Moi Forestista

Olen testannut Baby creamia kolmevuotiaalle lapselleni, jolla on kuiva iho ja täytyy sanoa, että tulokset ovat olleet todella hyviä. Jo muutaman käyttökerran jälkeen iho oli ihanan pehmeä ja kuivuus oli enää muisto vain. Pian kuusi vuotta täyttävälle hieman atopiaan taipuvaiselle lapselleni olen käyttänyt Multipurpose creamia ja myös hänellä ihon kunto on parantunut todella paljon.

Multipurpose Creamia olen muutamia kertoja käyttänyt yön yli jätettävänä naamiona ja ai vitsit, miten persikanpehmeät poskeni ovat olleet aamulla! Voitelen sillä illalla myös kädet ja olenpa jo ehtinyt kokeilla sitä menestyksekkäästi ärhäköityneeseen bikinirajaankin. Kiireessä päätin sokeroinnin sijaan sheivata bikinirajani -VIRHE- ja seuraavana päivänä tuloksena oli punoittava ja näppyinen iho. Onneksi Multipurpose cream rauhoitti ihon jo muutamassa tunnissa. Kumpikaan voiteista ei tahmaa ja ne imeytyvät todella nopeasti. Siksi myös lapset tykkäsivät tuotteesta ja heitä naurattaa, että äiti laittaa heille pöpörasvaa!

Voiteet ovat väriltään harmaita, mutta iho ei kuitenkaan jää harmaaksi. Pieniä hippusia voi näkyä, mutta itseäni se ei haittaa. Voide ei väristään huolimatta myöskään tahri vaatteita.

Voi kuinka onnellinen olen, että tällaisia tuotteita on tullut markkinoille! Mielenkiintoista on, että metsämikrobiuutetta voidaan käyttää muuhunkin kuin kosmetiikkaan ja toivon todella, että näin myös tapahtuisi. Jos siis vielä mietit, miten voit parantaa vastustuskykyäsi, niin miltä kuulostaisi luontoaltistus kotonasi, autossa tai missä ikinä haluat! Nauti siis metsäkylvyistäsi, sisätiloissa tai luonnossa.

Kyselin Instagramin stooreissa haluaisitteko Moi Forestin tuotteista arvonnan ja niinhän siinä kävi, että äänestyksen tulos oli 100% yksimielinen joooo!, joten arvonnanhan sitten järjestän!

Lisäksi estenomi ja Moi Forestin tuotekehittäjä Maria Varon tulee kanssani instaliveen perjantaina 14.5.2021 klo 12.00, jossa juttelemme mikrobiomin tasapainottamisesta ja tietysti metsäpölystä!

Kurkista mitä ihanaa instassani on siis luvassa!  @evaverde_naturalbeauty

Lämmöllä,

Reija

Päivitetty 28.4.2021

 

Mitä mieltä olet? kommentoi, niin jutellaan lisää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.