Mita on kasvoveden kerrostaminen

Mitä on kasvoveden kerrostaminen ja miten se tehdään?

Olet ehkä saattanut törmätä termiin kasvoveden kerrostaminen ja miettinyt mitä se mahtaa oikein olla. Työssäni olen törmännyt usein asiakkaiden kysymykseen: Mitä on kasvoveden kerrostaminen ja miten se tehdään? Päätin kirjoittaa asiasta pienen selonteon, sillä tämä pieni muutos ihonhoitorutiinissasi voi pelastaa sinut monilta murheilta.

Mitä on kasvoveden kerrostaminen ja miten se tehdään?

Olen huomannut, että todellakaan kaikki eivät kasvovettä käytä ja voi kuinka tärkeä osa ihonhoitoa se onkaan! Kasvovesi ei ole tarkoitettu ainoastaan ihon puhdistamisen viimeistelyyn, vaan ihon hoitamiseen. Toki kasvovedellä voi myös viimeistelyn tehdä, jos esimerkiksi kaksoispuhdistus ei ole sinun juttusi, mutta kerrosta sen jälkeen!

Kasvoveden, tai voidaan puhua myös hoitonesteestä, merkitys ihon kosteuttajana on erittäin merkittävä ja kerrostamalla pieniä määriä useaan kertaan saadaan iho vastaanottamaan kosteutta paremmin. Miksi näin? Jos ajatellaan vaikka kuivaa kukkamultaa, josta kaikki vesi hölähtää kerralla läpi, kun mullan kastelee kerralla, käy hieman sama ilmiö ihoon -tosin kasvovesi ei ihosta mene läpi, vaan haihtuu ilmaan. Iho ei siis pysty vastaanottamaan suuria määriä kosteutta kerralla.

Kasvovesi tai hoitoneste voi tuotteesta riippuen sisältää runsaasti aktiiviaineita – miksi et siis haluaisi niistä suurinta mahdollista hyötyä? Kasvoveden paineleminen iholle edesauttaa sen imeytymistä. Painelu vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, jolloin solut saavat enemmän happea ja ravinteita ja kuona-aineet poistuvat tehokkaammin.  Kuivalla tai pintakuivalla iholla hoitotuotteet tuntuvat pyörivän ihon pinnalla eikä mikään oikein imeydy, mutta kasvoveden kerrostaminen auttaa myös tässä.

Voit unohtaa pumpulilaput, sillä kasvoveden kerrostamisessa käytät käsiäsi. Kasvovettä kerrostetaan iholle useita kertoja. Korealaisen ihonhoitometodin mukaan jopa seitsemän kertaa, mutta vähempikin riittää. Voit kokeilla aluksi tätä seitsemää kertaa tai jos se tuntuu liian työläältä, kerrosta kasvovesi vähintään 4-5 kertaa. Jonkin ajan kuluttua saatat huomata, että 2-3 kertaa riittää hyvin. Ja aina voit palata takaisin useampaan kerrokseen.

Kaada pieni määrä kasvovettä kämmenellesi tai suihkauta suoraan kasvoille ja dekolteelle. Painele rauhallisesti ja tiiviisti kosteus ihoosi -älä siis pyörittele tai sivele. Levitä uusi kerros vasta kun edellinen on imeytynyt. Tämän jälkeen toista sama. Kun olet viimeisen kerroksen saanut paineltua ihoon lähes kokonaan, levitä hieman kosteaan ihoosi hoitoöljy. Öljy lukitsee kasvoveden kosteuden ihoon, eikä päästä sitä haihtumaan niin helposti.

Tiedän, että kasvoveden kerrostaminen tulee vaikuttamaan ihoosi todella paljon. Ota se siis käyttöösi jo tänään! Kasvoveden kerrostamisen opettelulla olet jälleen lähempänä upeampaa, hyvinvoivaa ihoasi!

Oletko jo ehtinyt kokeilla kasvoveden kerrostamista?

Kauniita ajatuksia sinulle,

Reija

 

 

 

2 comments

  • Mikä voisi olla hyvä ja edullinen kasvovesi tätä varten? Ei viitsisi kauhean hintavaa ostaa, kun ainetta kuluu aika paljon kerralla 🙂

    • Heippa,
      Vastailinkin sinulle tähän jo aiemmin instan puolella, mutta laitetaan tähänkin näkyviin, jos joku muu miettii samaa. Sinun ihoasi jo tunnen, joten ruusuvettä suosittelisin, mutta ihotyypin mukaan kukkaisvedet ovat ihania, edullisia ja tehokkaita vaihtoehtoja.

Mitä mieltä olet? kommentoi, niin jutellaan lisää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.