Mitä on kaksoispuhdistus ja miten se tehdään?

Mitä on kaksoispuhdistus? Tutustuin kaksoispuhdistukseen ensimmäisen kerran jo vuosia sitten, jolloin en itse ollut vielä edes kosmetologi ja ihastuin tähän ihoa hellivään ihonhoitomenetelmään. Oikeastaan vasta muutamat viime vuodet kaksoispuhdistus on ollut suuremman kohun kohteena, sillä hehkutettuun korealaiseen ihonhoitorutiiniin kaksoispuhdistus kuuluu olennaisesti.

Mitä on kaksoispuhdistus ja miten se tehdään?

Rakastan kaksoispuhdistuksen tuomaa tunnetta iholla – puhdas, mutta ei kiristelevä, vain pehmoinen, kosteutettu ja sileä. Kaksoispuhdistus sopii lähes kaikenlaisille ihoille, mutta herkälle iholle kannattaa kokeilla kaksoispuhdistusta hieman varauksella tai ei ollenkaan. Herkkäihoisen purkkivalikoimassa vähemmän on enemmän, joten ihoa ei välttämättä kannata rasittaa kahdella puhdistustuotteella. Lue lisää herkästä ihosta täältä.

Kaksoispuhdistusta ei tarvitse tehdä kahta kertaa päivässä. Riittää, kun sen tekee iltaisin, jolloin meikki ja päivän aikana iholle kertynyt lika ja tali puhdistetaan pois.

Miten kaksoispuhdistus tehdään?

Kaksoispuhdistuksen ensimmäinen osa on hieroa kasvoja öljyjä sisältävällä kasvojenpuhdistusaineella. Tähän tarkoitukseen soveltuvat puhdistusmaidot ja -voiteet, kasvojenpuhdistusöljyt ja öljypuhdistuskakut tai vaikkapa kodin kaapeista löytyvät laadukkaat kylmäpuristettut kasviöljyt, ihosta riippuen. Jotkut pitävät puhdistusöljystä, joka peseytyy pois vedellä, mutta itse käytän tähän esimerkiksi manteliöljyä, jonka poistan kostealla, pehmeällä liinalla. Musliiniliina tai vaikkapa pehmeä vauvan harsoliinakin sopii tähän.

Pyörittele huolellisesti öljymäistä puhdistustuotetta 1-2 minuuttia iholla ylöspäin suuntautuvin liikkein. Huomioi erityisesti alueet, joihin sinulle tulee epäpuhtauksia. Älä paina tai hankaa. 1-2 minuuttia voi kuulostaa pitkältä ajalta, mutta samalla elvytät ihosi verenkiertoa, jolloin happea ja ravinteita kulkeutuu ihoon tehokkaammin. Öljy irrottaa iholta meikin, lian ja ylimääräisen talin. Voit käyttää öljyä myös silmämeikin irrottamiseen.

Riippuen minkälaisen tuotevalinnan teet kaksoispuhdistuksen ensimmäisen vaiheeseen, pese vesiliukoiset vedellä tai pyyhi öljyt kosteutetulla kasvoliinalla. Olen huomannut, että erityisesti kasvoliinan käyttö on auttanut vähentämään epäpuhtauksia ja tarpeeksi pehmeällä liinalla saa hyvin poistettua myös silmämeikin hellävaraisesti. Herkälle iholle liina saattaa tuntua liian rajulta, mutta kokeile vaikka kostutettua pumpulia öljyn poispyyhkimiseen. Mikäli sinulla on tulehtuneita näppyjä tai rosacea, valitse puhdistusliinan sijaan vesipesu ja puhdistustuote sen mukaan. Liina saattaa aiheuttaa ihon ärtymistä.

Toisessa vaiheessa iho puhdistetaan miedolla puhdistusmaidolla. Geeli- tai vaahtoputsareita en juuri suosittele enää kenellekään, sillä ne puhdistavat iholta myös tärkeän hydrolipidikalvon, joka toimii ihon suojamuurina. On tärkeää huomata, että liian pesevät tuotteet vain lisäävät iholla olevia ongelmia ja synnyttävät näin ollen lisää epäpuhtauksia. Rasvaisellakaan iholla ei ole syytä käyttää geelimäistä puhdistustuotetta, sillä kaksoispuhdistuksella saat syväpuhdistettua ihosi tarpeeksi hyvin. Laadukkaat kylmäpuristetut kasviöljyt sisältävät omega 3- ja 6-rasvahappoja, jotka auttavat vähentämään tulehduksia. Ne eivät siis tuki ihoa.

Käytä hellävaraista puhdistusmaitoa kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen. Pyörittele tuote iholle ylöspäinsuuntautuvin liikkein. Huuhtele lopuksi kasvot kädenlämpöisellä vedellä.

Muista tämän jälkeen kosteuttaa iho kasvovettä kerrostamalla, levitä hieman kasvovedestä kostealle iholle öljy tai seerumi ja lopuksi kasvovoide. Voilá! Nauti ihanan pehmeästä tuntumasta!

Onko kaksoispuhdistus jo sinulle tuttua omassa ihonhoitorituaalissasi?

 

 

 

Mitä mieltä olet? kommentoi, niin jutellaan lisää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.