Missä järjestyksessä kosmetiikkatuotteet tulis levittää

Missä järjestyksessä kosmetiikkatuotteet tulisi levittää iholle?

Melko usein minulta kysytään, missä järjestyksessä kosmetiikkatuotteet tulisi levittää iholle. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että ohuimmasta paksuimpaan. Puhdistamisen jälkeen ensimmäisenä iholle taputellaan kasvovesi, mielellään kerrostaen se useampaan kertaan. Joskus kasvovesi on enemmänkin hoitoneste, ja sen koostumus on paksuhkoa toisin kuin perinteisen kasvoveden, mutta tällöinkin se tulee iholle ensimmäiseksi. Muistathan, että kasvovettä ei kannata lutrata vanulappuun, vaan taputellen ja painellen käsin iholle, jolloin sitä ei mene yhtään hukkaan. 

Tiesitkö tämän hyaluronihaposta?

Seuraavaksi on usein vuorossa seerumi tai öljy. Jos käytät sekä seerumia, että öljyä, voi näiden paikka vaihdella riippuen niiden paksuudesta. Esimerkiksi hyaluronihapposeerumit ovat usein melko ohuita ja ne kannattaa levittää heti kasvoveden jälkeen vielä kostealle iholle.

Ja tiesitkö muuten, että jos hyaluronihapposeerumi ei saa tarpeeksi ulkoista kosteutta kasvovedestä tai kosteasta ilmastosta, se sitookin kosteutta ihosta, jolloin tulos onkin ennemmin kuivattava kuin kosteuttava. Siksi suosittelen, että kasvovettä kannattaa suihkauttaa myös uudestaan vielä hyaluronihapposeerumin päälle. Sen jälkeen voit levittää öljyn. Öljymäiset seerumit taas ovat usein melko paksuja, ja jos haluat käyttää jotakin muuta öljyä vielä seerumin alla, on se todennäköisesti öljyseerumia ohuempi ja tulee levittää ennen seerumia. 

Jotkut keveät, geelimäiset kasvovoiteet voivat myös olla hyvin koostumukseltaan hyvin ohuita. Jos ne tuntuvat solahtavan ihoon nopeasti ja käytät lisäksi öljyä, levitä voide ensin ja öljy vasta viimeiseksi. Paksut, täyteläiset kasvovoiteet levitetään iholle viimeiseksi.

Kummallisia ohjeita netti ja some pullollaan

Jos haluat sisällyttää ihonhoitorutiiniisi kasvojoogan tai kasvohieronnan, missä kohtaa ihonhoitotuotteiden levitystä se sitten kannattaisi tehdä? Ennen kuin kerron järjestyksestä tarkemmin, on syytä ensin kuitenkin oikoa muutamia ohjeita, joihin olen törmännyt somessa, jotka ihon hyvinvoinnin kannalta ovat arveluttavia ja joita en voi suositella. 

Ohje1. Pese kasvot saippualla ennen harjoituksen tekemistä. Iholle ei saa levittää mitään tuotteita ennen harjoitusta, jotta aikaansaadaan kitkaa.

Siis KÄÄK! Jos peset 3-4 kertaa viikossa, saati päivittäin kasvosi saippualla, ihosi hydrolipidikalvo vaurioituu ja sen suojamekanismi heikkenee. Todennäköisesti ihosi kuivuu, ärsyyntyy ja lopputuloksena voi olla todella suuriakin iho-ongelmia. Saippuapesu on siis aivan ehdoton ei.

Ohje 2. Tee kasvojoogaliikkeet heti kasvoveden levittämisen jälkeen. 

Tätäkään en suosittele, sillä erityisesti tavallisten kasvovesien kanssa on tärkeää, että ne eivät kuivu iholle, vaan seuraava tuote – seerumi tai kasvoöljy – levitetään kasvovedestä kostealle iholle. Vaikka kosteuttava kasvovesi ei itsessään kuivata ihoa, sen kuivuminen iholle voi haihduttaa iholta kosteutta ja aiheuttaa ihon kuivumista ja kiristelyä, erityisesti jos ihosi on muutoinkin kuiva eikä sille ole levitetty seerumia tai öljyä, joka estäisi kosteuden haihtumista iholta. 

Missä vaiheessa ihonhoitoa siis sitten oikein tehdään ne kasvojoogaharjoitukset?

Jos et ole vielä tutustunut kasvojoogaan, lue lisää täältä.

Levitä siis aina kasvoveden jälkeen kasvovedestä kostealle ihollesi imuutama tippa seerumia tai öljyä siten, että ihosi ei ole liukas, vaan tuntuma on mukavan joustava ja napakka. Jos teet kasvohierontaa, voi öljyä levittää hieman enemmän. 

Kun olet tehnyt kasvojooga- tai kasvojumppaharjoituksesi, voit lisätä ihollesi pienen määrän öljyä ja levittää lopuksi kasvovoiteen. Ei kuitenkaan ole väärin tehdä harjoitteita silloin, kun olet jo levittänyt kaikki tuotteet kasvoillesi, tosin joskus ne vain saattavat alkaa rullata pitkäkestoisesta käsittelystä ja murustaa iholle.  Kasvohierontaa muuten voi ja kannattaa tehdä lähes kaikissa ihonhoitorutiinisi vaiheissa, jo puhdistuksesta alkaen, jolloin saat tuotteiden levityksestä nautinnollisen rentoutumishetken ja ihosi kiittää.

Aina ei ole yksioikoista, missä järjestyksessä mitäkin ihollesi laitat ja teet. Jos sinua askarruttaa jokin ihonhoidossa, olen täällä vastailemassa kysymyksiisi. Ihonhoidon ei tarvitse olla vain pakonomainen rutiini, se voi olla seesteinen ja omannäköinen rentoutumisrituaali, joka hellii aistiesi lisäksi myös mieltäsi. Kun lisäät kasvohierontaa, Gua Shaa tai kasvojoogaa ihonhoitoosi, saat entistä enemmän tuloksia ihonhoidossasi. 

Lempeästi, Reija

 

Mitä mieltä olet? kommentoi, niin jutellaan lisää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.