Luonnollinen kasvojenkohotus kasvojoogalla

Luonnollinen kasvojenkohotus on mahdollista ihan sieltä kotisohvalta. Nimittäin kasvojoogan avulla.

Tulokset eivät toki synny itsestään. Mutta jos olet valmis käyttämään päivästäsi aikaa 5-15 minuuttia, hämmästyt mitä peilikuvallesi tapahtuu, joskus muutoksen huomaa jopa päivissä. Kasvojooga on itsehoitomenetelmä, jonka avulla harjoitetaan kasvojen lihaksistoa, mutta se on paljon muutakin. Kasvojoogassa käytetään apuna omia käsiä, mutta ei kaikissa liikkeissä. Siksi kasvojooga sopiikin tehtäväksi ihan missä ja milloin vain.

Kasvojoogassa treenataan kasvolihaksia ja lihasten kasvaessa tulokset näkyvät kasvojenpiirteissäsi täytelöitymisenä ja esimerkiksi selkeämpänä leukalinjana. Kasvojoogassa käytetään myös paljon hierontaliikkeitä, joiden tarkoitus on rentouttaa lihaksia ja vähentää jännitystä kasvoilla. Erilaiset venytykset kuuluvat osana kasvojoogaan ja kuten tiedämme, venytykset pidentävät lihaksia. Kasvojooga siis tekee kasvojesi lihaksista kiinteät ja solakat sekä ilmeistäsi seesteisemmmät, eloisammat ja valoisammat.

Kurtisteletko?

Me jännitämme usein tiedostamattomasti esimerkiksi kurtistaen otsaa tai vetämällä suun viivaksi, jolloin ryppyjä muodostuu näille alueille. Ilme saattaa näyttää koko ajan happamalta, väsyneeltä tai jopa vihaiselta. Itse olen aina nostanut kulmakarvojani siitä syystä, että toisen silmäni luomi on laskeutunut, oletettavasti karsastuskummajaiseni myötä, ja siitä syystä tuloksena ovatkin mojovat otsarypyt. Kasvojoogan avulla opetat esimerkiksi otsaa olla kurtistumatta ja kulmakarvojen nostamisen sijaan opitkin avaamaan silmiäsi enemmän. Kun kasvojesi ilme rentoutuu, näytät myös paljon helpommin lähestyttävältä.

 

Kasvojooga on veitsetön, luonnollinen vaihtoehto kasvojenkohotukselle – mutta se ei tapahdu itsestään

Luonnollinen kasvojenkohotus kasvojoogalla on mahdollista saada aikaan, kun harjoittelee erilaisia kasvojoogaliikkeitä monipuolisesti kuutisen kertaa viikossa. Aikaa harjoitteluun olisi hyvä käyttää päivässä noin viisitoista minuuttia, mutta voit hyvin myös jakaa harjoituksen lyhyemmiksi jaksoiksi päivän mittaan. Mutta älä huoli, lyhyemmätkin harjoitukset auttavat! Yksilölliset erot ovat suuria siinä, milloin alkaa muutosta kasvoillaan nähdä, mutta yleensä noin kuuden viikon jälkeen harjoittelu alkaa tuottamaan tulosta. Mutta saatat huomata muutosta jo muutamassa päivässäkin, erityisesti jos sinulla on turvotusta.

Muutos on usein vaikeasti havaittavissa itse – katsothan itseäsi todennäköisesti peilistä päivittäin ja totut kasvojesi piirteisiin – kannattaa ehdottomasti ottaa heti ensimmäisenä harjoituspäivänä itsestään kuva ja kuuden viikon kuluttua toinen samassa valaistuksessa, jolloin voit verrata kuvia.

Ihastu peilikuvaasi

Kasvojoogaharjoittelu silottaa ryppyjä ja juonteita. Se tekee hamsterinposkista täyteläiset ja pienentää kaksoisleukaa (mikäli se ei ole pelkästään rasvaa), häivyttää silmäpusseja ja tummia silmänalusia, nostaa kulmia ja kohottaa silmäluomia. Sillä on mahdollista saavuttaa nuorekas ja piristynyt ilme. Kasvojoogan avulla myös terävöität piirteitäsi ja tällöin puhutaan usein kasvojenmuotoilusta, sculpting.  Kasvojooga tuskin tekee sinusta 10 vuotta nuorempaa, en aio sinulle tässä niin väittää, mutta se saa sinut pitämään peilikuvastasi enemmän.

Jos haluat myös tietää millä tavoin ihosi mikrobisto vaikuttaa ihosi hyvinvointiin ja myös sen ikääntymismuutoksiin, löydät lisää täältä.

Kasvojoogan monet kasvot

Rypyt, juonteet ja veltostunut iho eivät ole ainoita asioita, joihin kasvojooga vaikuttaa. Olennainen osa kasvojoogaharjoituksia on hengitys. Kasvojoogassa hengitetään nenän kautta sisään ja ulos ja hengittämiseen käytetään vatsa- tai palleahengitystä.

Monet meistä hengittävät melko pinnallisesti keuhkojen yläosalla ja olemme unohtaneet  hengittämisen pallealla, vaikka se on se luonnollinen hengityksen muoto. Katsopa vaikka pientä, nukkuvaa vauvaa, jonka vatsa sisäänhengittäessä nousee ja kylkiluut laajenevat ulospäin ja uloshengittäessä vatsa taas laskee. Tämänkaltainen hengitystekniikka, jossa tehdään myös pieni tauko ulos- ja sisäänhengityksen välissä, rauhoittaa parasympaattista hermostoa. Oikeanlaisen hengitystekniikan opettelu toimii stressiin lievittäjänä jo yksinäänkin, ei siis pelkästään kasvojoogassa.

Narskutteletko hampaitasi? Kasvojoogan avulla myös narskuttelua voidaan vähentää – sekä niitä kireyksiä poski- ja purulihaksissa, joita narskuttelu aiheuttaa. Tämän lisäksi päänsärkyjen väheneminen on yksi erittäin positiivinen bonus kasvojoogaharjoittelusta. Kasvojoogassa voidaan tehdä myös akupisteiden hierontaa, joilla on monia erilaisia vaikutuksia niin stressiin kuin päänsärkyynkin.

Älypuhelimen tuijottelun voi helposti ajatella vaikuttavan pian jo evoluutioonkin – syntyvätkö lapset kohta valmiiksi emännänkyhmy niskassa? No ehkäpä ei, mutta koska meillä on jatkuvasti pää kenossa, on tuloksena niska- ja selkävaivoja, juuri mainitsemaani emännänkyhmyä ja ryhtiongelmia ja näihin voidaan myös kasvojoogalla vaikuttaa. Säännöllisellä kasvojoogalla annat myös käsivarsillesi ja yläselän lihaksille töitä. Monet kasvojoogassa tehtävät asiat liittyvät lihasmuistiin – kun siis teet jotakin tarpeeksi monta kertaa ja tarpeeksi usein, alat tehdä niin huomaamattasi. Tämä pätee esimerkiksi ryhtiin – ja kulmien nosteluun.  Muuten, älypuhelimet ja päätetyöskentely rasittavat myös silmiä, mutta onneksi meillä on tähänkin apuna kasvojooga.

Jos vielä kaipaat perusteluja sille miksi sinun kannattaisi kasvojoogaa tehdä, niin täältä pesee: Kasvojooga tehostaa kuona-aineiden ja nesteiden poistumista. Se siis vähentää tehokkaasti  turvotusta ja kirkastaa ihoa. Solut saavat paremmin hapekasta verta ja ravinteita, jolloin ihonvärisi paranee, kollageenin tuotanto tehostuu ja epäpuhtauksien määrä vähenee.

Kenelle kasvojooga sopii?

Voisin sanoa, että melkeinpä kaikille! Jos ei nyt ihan vauvasta vaariin, niin täysi-ikäisyydestä alkaen kasvojoogaa voi tehdä ja ihan niin pitkään, kuin haluat. Huomioi kuitenkin, että mikäli sinulla on jokin sairaus tai tulehduksellinen ihosairaus, on syytä neuvotella ennen aloittamista lääkärin kanssa. Muutama tulehtunut näppy ei haittaa, ne voi kiertää.

Lymfaattisia liikkeitä ja akupistehierontaa voidaan tehdä myös herkistyneelle iholle, esimerkiksi rosaceaan  ja perioraalidermatiittiin, kunhan aloitetaan maltillisesti ja edetään ihon reagoinnin mukaan. En suosittele aloittamaan kasvojoogaa ilman kunnollista opastusta itseksesi, mikäli kärsit edellämainituista ihosairauksista, vaan ota ammattilainen avuksesi. Älä myöskään tee kasvojoogaa jos olet esimerkiksi flunssassa.

Kasvojooga on minulle itselleni jo elämäntapa ja tietynlainen mielentila. Teen kasvojoogaliikkeitä jo huomaamattani pitkin päivää. Pyrin kuitenkin siihen, että minulla on aina yksi pidempi kasvojoogatuokio päivässä ja oman harjoitukseni teen lähes aina nukuttaessani lapsia.

Kasvojoogaa kannattaa aluksi harjoitella peilin edessä, mutta liikkeet  oppii nopeasti ja kun saat rutiinin ja hyvän tuntuman, voit tehdä niitä vaikka samalla kun katsot telkkaria. Tai työnnät vaunuja, tiskaat, siivoat, olet lenkillä tai bussissa, missä tahansa. Ja ihan oikeasti, muutamallakin liikkeellä ja muutamalla minuutilla tuot jo tervettä hehkua kasvoillesi. Lisäksi jos kasvojoogaat esimerkiksi ennen juhlameikin tekoa tai teet pari tehokasta liikettä juuri ennen tärkeitä deittejä, on se mitä mainioin pikakaunistaja!

Rauhoitu, hyvä ihminen

Oma kasvojoogahetkeni on myös hetki rauhoittumiselle ja siitä onkin muotoutunut oma, meditatiivinen hetkeni. Keskittyminen liikkeisiin auttaa rauhoittumaan ja tekee olosta seesteisen ja tasapainoisen. Samalla saa mielihyvää koskettamisesta. Tiesitkö muuten, että vagus-hermo eli kiertäjähermo, joka on parasympaattisen hermoston tärkein hermo, hermottaa suurta osaa kasvoista ja esimerkiksi huulten koskettaminen, vaikka koskisit niihin itse, auttaa stressin lievittämisessä?

Kun haluat löytää sen oman, ihanan itsehoitomenetelmän, mutta et jaksaisi hankkia erilaisia välineitä ja käyttää menetelmään aikaa tuhottoman paljon, haluat hoitaa ihoasi pintaa syvemmältä, näyttää kauniilta, hyvinvoivalta ja terveeltä, on kasvojooga sinun juttusi.  Kokeile vaikka heti!

Olen sertifioitu kasvojoogaopettaja ja SKY-kosmetologi. Pidän säännöllisiä viikkotunteja ja henkilökohtaisia, räätälöityjä kasvojoogatunteja etänä verkossa onlinehoitola Eva Verdessä. Teen kasvojooga-workshoppeja myös yrityksille ja ryhmille. 

Osallistumalla ilmaiseen viiden päivän ihonhoitohaasteeseeni saat maistiaisen kasvojoogasta, mutta myös paljon muuta!

Lempeästi, Reija

Mitä mieltä olet? kommentoi, niin jutellaan lisää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.