Kokemuksiani kasvojoogasta

Omat kokemukseni kasvojoogasta ovat muuttaneet ajatusmaailmaani. Kokeilin kasvojoogaa ensimmäisen kerran jo yli 10 vuotta sitten. Löysin kirjastosta kirjan – en  kylläkään enää muista kenen kirjoittama tuo kirja oli, ja sen jonka mukaan aloin liikkeitä tehdä ja innostuin todella. Yhdistin kasvojoogaharjoitteisiin myös kasvohierontaa, kosmetologi kun olen, ja huomasin välittömästi, miten ensinnäkin kasvojeni lihakset todella aktivoituivat, veri lähti kiertämään ja iho kirkastui.

Mitä kasvojooga on? Lue lisää tästä

Itsehoitoa ryhmässä

Suunnittelin kasvojoogasta itsehoitokonseptin pienryhmissä toteutettavaan kauneusiltaan, jossa opastin itsetehtävää kasvohoitoa yhdistettynä kasvohierontaan ja kasvojoogaan. Nämä illat olivat ihania ja täynnä yhdessäoloa, naisenergiaa ja hersyvää naurua! Sittemmin nämä kauneusillat ovat jääneet, mutta toki ne voisi taas herättää eloon, jos kiinnostusta löytyy.

Kokemuksiani kasvojoogasta

Kasvojooga ei tuolloin jäänyt minulle itselleni rutiiniksi, vaikka sitä silloin tällöin teinkin. Se oli mielestäni kivaa ja hyödyllistä, mutta aika ei ollut asialle vielä silloin kypsä. Olen kokeillut monia erilaisia itsehoitomenetelmiä kasvoille, kuten gua shaa, kuivakuppausta, mikroneulausta (olen saanut mikroneulaukseen koulutuksen sekä rollerilla että laitteella), kasvoharjausta ja toki kosmetiikkaa vaikka minkälaista, mutta vain harva on osoittautunut sellaiseksi, että rakastun siihen päätäpahkaa.

Näistä monista kokeilemistani itsehoitomenetelmistä olen miettinyt, miksi kasvojooga sitten pari vuotta sitten kolahti minuun niin täysillä. Aloin opiskella kasvojoogatekniikoita itsekseni otsaryppyjeni innoittamana ja huomasin nopeasti, että vain säännöllisellä tekemisellä saa tuloksia. No tämänhän pätee moniin muihinkin asioihin. Kun innostuin, aloin tehdä harjoituksia kuusi kertaa viikossa ja huomasin nopeasti myös tuloksia. Ihoni väri parani, iho näytti napakammalta ja erityisesti leukaperät tuntuivat kiinteämmiltä hyvin pian. Sen myötä päädyin myös opiskelemaan kasvojoogaopettajaksi Danielle Collinsin opetuksessa.

Kasvojooga on varmasti siksi itselleni muodostunut niin olennaiseksi osaksi arkeani, että sitä voi oikeasti tehdä missä vain ja ilman apuvälineitä. Vaikka en suosittelekaan multitaskausta noin yleensä, vaan keskittymistä hetkeen, voi jonkin tylsän arkiaskareen suorittamisesta tulla astetta mukavampaa, kun samalla käyttää ajan hyödyksi ”vääntelemällä kasvojaan”.

Hallitse kokonaisuutta

Minulta kysyttiin vähän aikaa sitten, voisiko esimerkiksi tehdä harjoituksia vain yhdelle alueelle. Houkutus harjoittaa vaikka vain sitä yhtä ongelma-aluetta voi olla suuri. Kasvojoogaharjoituksia ei kuitenkaan kannata keskittää vain yhteen alueeseen, vaan kannattaa aina harjoittaa kokonaisuutta. Toki on mahdollista harjoittaa yhtenä päivänä silmien aluetta ja seuraavana kaksoisleukaan kohdistuvia liikkeitä, mutta  koska lihakset kiinnittyvät aina toinen toisiinsa, voi vaikutus vain yhden alueen pitkäaikaisella harjoittamisella olla negatiivinen toisaalle. Esimerkiksi jos harjoittaa vain ja ainostaan poskipäitä, se saattaa aiheuttaa, että silmät näyttävät olevan syvemmällä kuopissaan. Siksi on tärkeää tehdä harjoitteita monipuolisesti, jotta kasvojen lihaksisto kehittyy tasaisesti.

Säännöllisen harjoittelun hyödyt

Kasvojooga auttaa minua keskittymään asioihin paremmin ja syvemmin. Hengitystekniikan avulla olen oppinut rentoutumaan tiukoissakin tilanteissa. Kasvojooga auttaa minua myös nukahtamaan helpommin. Teen paljon töitä läppärillä ja kasvojoogaharjoitusten avulla silmäni eivät väsy niin paljon, ryhtini pysyy parempana ja päänsäryt ovat selvästi vähentyneet. Olen ylipäätään tyytyväisempi itseeni ja omaan peilikuvaani. Kasvojooga on muuttanut ajatusmaailmaani.

Näiden asioiden lisäksi olen nykyisin myös armollisempi itselleni ja se on täysin kasvojoogaan liittyvän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ansiota.  Vaikka olen jo pitkään syönyt tietoisesti niin, että ihoni voisi paremmin, liikun luonnossa ja vältän turhaa stressiä, ei mikään konkretisoinut minulle näitä asioita paremmin kuin kasvojooga. Loppujen lopuksi sillä ei edes ole minulle enää niin merkitystä häviävätkö otsaryppyni koskaan, sillä olen saanut jo nyt saanut jotakin paljon arvokkaampaa, jonka merkitys omalle hyvinvoinnilleni on paljon merkittävämpi.

En ole mihinkään aiempaan ihonhoitomenetelmään saanut samanlaista paloa kuin kasvojoogaan ja nyt toivon, että saan jakaa tätä ihanaa olotilaa myös sinulle! Tulethan seuraamaan minua someen, josta löydät muun muassa kasvojoogalivetallenteita ja muita vinkkejä sekä kasvojoogaan että ihonhoitoon.

 

Olisi ihana kuulla, jos olet kasvojoogaa kokeillut, että minkälaisia kokemuksia sinulla on kasvojoogasta?

Lämmöllä, Reija

Mitä mieltä olet? kommentoi, niin jutellaan lisää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.