Kasvojooga rutiiniksi – kuusi vinkkiä miten onnistut

Haluaisitko kasvojoogasta itsellesi pysyvän rutiinin, mutta huomaat toistuvasti unohtaneesi harjoitteita tehdä tai sinun on vaikea omaksua arkeesi mitään uusia rutiineja? Kasvojoogan tulisi olla osa arkeasi eikä väkisin suoritettu toiminto, sellainen sinun oma juttusi, josta nautit ja jonka aikana rentoudut. Meillä ihmisillä kestää usein pidemmän aikaa – taisi olla jopa kolmisen viikkoa –  ennen kuin uudesta asiasta syntyy automaattinen rutiini. Siksi ei kannata lannistua, jos et heti onnistu ja unohdat tehdä harjoituksia. Kirjoitin sinulle kuusi vinkkiä miten onnistut saamaan kasvojoogasta itsellesi rutiinin ilman, että se tuntuu sinusta pakotetulta tekemiseltä.

Vinkki 1. Tule kasvojoogatunnille

Kun opit liikkeet perusteellisesti, on sinun helpompi niitä muistaa ja ne jättävät sinulle  syvemmän muistijäljen, kuin nopeasti Instagram reelseista bongatut liikkeet, joiden oikeaoppisuudesta ei voi olla koskaan varma. Henkilökohtaisella kasvojoogatunnilla liikkeet räätälöidään sinun tarpeittesi mukaan ja ne tulee tehtyä kerralla oikein. Sinun ei siis tarvitse miettiä, missä kohtaa liikkeen pitäisi tuntua tai missä asennossa käsien tulisi olla, sillä ammattitaitoinen kasvojoogaopettaja kertoo sinulle oikean tavan. Voit myös osallistua ryhmätunnille, jossa on mahdollista kysyä opettajalta, jos jokin liike tuntuu vaikealta tai et saa oikeanlaista tuntumaa johonkin liikkeeseen.

Vinkki 2. Opettele liikkeet aluksi peilin edessä

Harjoittele liikkeet aluksi peilin edessä, jolloin näet miten kasvosi liikkuvat ja missä kädet kulloinkin ovat. Liikkeet oppii nopeasti ja sen jälkeen tunnet kasvolihastesi liikkeet paremmin ja sormet löytävät juuri oikeat paikat. Näin liikkeiden tekeminen ei ole hakuammuntaa ja näet heti nousevatko esimerkiksi kulmakarvasi silloin, kun avaat silmäsi suureksi. Pian pystyt tekemään liikkeet ilman peiliäkin ja voit tehdä liikkeitä missä ikinä oletkin.

Vinkki 3. Kalenteroi

Laita puhelimeesi muistutus aina samaan aikaan jokaiselle päivälle sellaiseen ajankohtan, että tiedät pystyväsi toteuttamaan lyhyen, esimerkiksi 5-15 minuutin mittaisen kasvojoogaharjoituksen. Se voi olla kesken työpäivän (virkistää muuten ihanasti), tiskatessa, iltapesun yhteydessä tai vaikkapa lapsia nukuttaessa. Tärkeää on, että ajastat hetken on joka päivälle samaan aikaan. Näinollen sat siitä rutiinin ja alat harjoitusta kaivata. Voit tehdä lyhyitä harjoituksia myös useamman päivän mittaan.

Lue myös tämä: Luonnollinen kasvojenkohotus kasvojoogalla

Vinkki 4. Lyhyet kasvojoogaharjoitukset osaksi arkea

Älä yritä tehdä kasvojoogahetkestä liian pitkää. Liian pitkät harjoitukset saattavat latistaa mielenkiinnon ja kun huomaat, että et jaksakaan harjoitusta tehdä, syö se motivaatiotasi. Siksi kotitreeni on parempi pitää lyhyenä ja tehokkaana. Viidentoista minuutin harjoitus on ihanteellisen mittainen, jolloin ehtii monipuolisesti tekemään erilaisia kasvojoogaliikkeitä, mutta viisikin minuuttia riittää. Ja ihan totta, minuuttikin on parempi kuin ei lainkaan! Voit siis hyvin tehdä yksittäisiäkin liikkeitä irrallisina, vaikka vain sen minuutin kerrallaan.

Vinkki 5. Säännöllinen viikkotunti

Kun osallistut säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa, ohjatulle kasvojoogan ryhmätunnille, pysyy mielenkiintosi yllä, opit harjoitteita monipuolisesti ja motivaatiosi kasvaa, kun huomaat kehittyväsi. Tunti on yleensä kokonaisvaltaisempi, kuin kotiharjoittelu keskittyen myös hengitystekniikkaan ja venyttelyyn, jotka saattavat itsehoidossa helposti unohtua.

Vinkki 6. Kuvaa muutoksesi

Ennen kuin aloitat kasvojoogan, ota itsestäsi hyvässä valaistuksessa kasvokuva sekä edestä, että sivulta. Kuuden viikon säännöllisen, monipuolisen harjoittelun jälkeen ota itsestäsi samassa valaistuksessa vastaavat kuvat. Kun olet tehnyt liikkeet oikein ja teet kasvojoogaa säännöllisesti kuutena päivänä viikossa tulet varmasti huomaamaan kuvissa eron. Muutos on vahva motivaattori, joten suosittelen kuvien ottamista lämpimästi.

Jaan myös somessani @evaverde_naturalbeauty paljon vinkkejä ihonhoitoon ja kasvojoogaan Oletko jo mukana?

Lempeästi, Reija

Kuva: Iida Fri

 

 

Mitä mieltä olet? kommentoi, niin jutellaan lisää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.